miercuri, 9 noiembrie 2011

De ce sa ne lasam aburite...?

In materie de ingrijire personala,imi plac nebuniile de genul:vacuum-ului,masajul cu pietre,pedichiura SPA,masajul facial,masajul capilar,aromaterapia cosmetica si muuulte altele. Cand spun ca imi plac,ma refer la activitatea in sine,nu neaparat la rezultat.De exemplu,multe femei fac vacuum de nevoie,eu il fac de nevoie si de placere! Sîc!!
O alta activitate care imi place la nebunie este...aburirea,sau ,mai elegant spus,sauna faciala.
Beneficiile saunei la nivel facial:-porii se dilata si se curata in profunzime
-prin transpiratie se elimina toxinele
-vasele de sange se dilata,ducand la o circulatie mai buna a acestuia,implicit piele mai ”vie”,mai sanatoasa.
-dupa sauna pielea este perfect pregatita pentru un peeling usor,numai bun pentru a scapa de pielea moarta si punctle negre superficiale.
-in caz de raceala,nas infundat si dureri de gat,impreuna cu un ulei de eucalipt,face minuni.

Pentru a face aceasta indeletnicire mai șic,mi-am achizionat in urma cu cativa ani un aparat de sauna faciala,care are incorportat si un sistem de aromaterapie,deci lovesc 2 iepuri dintr-o lovitura.
Pretul acestui produs a fost la vremea respectiva de 79,90 la Altex si si-a scos banii cam intr-o luna,pentru ca inainte de asta eram abonata la un salon pentru sauna si peeling.
Folosesc acest aparat de doua ori pe saptamana,astfel:
Scot baza aparaului din cutie,umplu paharelul gradat pana la liniuta MAX cu apa distilata(se gaseste la farmacie),apoi bag stecherul in priza. Dupa,atasez capul ,fixandu-l in baza. Abia apoi,pornesc aparatul si il setez la maxim,la viteza 2. De aici apa incepe sa fiarba. Pe o discheta demachianta pun cateva de picaturi de ulei esential(le prefer pe cele de lavanta,iasomie,ceai verde,portocala,trandafir,insa aveti de unde alege),si il pun pe suportul special de aromaterapie. Mai las aproximativ 3 minute ,iar cand peretii vasului incep sa se abureasca,schimb la treapta 1,apoi imi pun frumos capul si stau aproximativ 10 minute deasupra. Dupa aceste 10 minute,vreo 10 minute nu ma ating de ten,fiind inca foarte sensibil.Intre timp imi pregatesc un scrub din zat de cafea,o picatura de zeama de lamaie si miere(sunt fana declarata a scruburilor home -made,fac exact acelasi lucru ca si cele mai scumpe scruburi -been there,done that).Umezesc putin pielea cu apa calduta si aplic scrubul prin miscari usoare,circulare. Nu frec,doar masez amestectul. Insist in zonele unde punctele negre se dezvolta cel mai repede:nas,barbie,obraji.Clatesc din nou,aplic o masca de curatare(puteti incerca si cu masca de argila ,functioneaza la fel de bine). Las sa actioneze, iar apoi indepartez masca cu apa cat de rece pot suporta-pentru ca porii mai trebuie si inchisi.
La final puteti folosi crema uzuala,eu am ales in ultimul timp sa aplic Buffering Lotion MB,pentru ca am observat ca este completarea perfecta a tratamentului.
Pe mine personal,nu doar ca ma relaxeaza se fac acest ritual,ci imi lasa si pielea foarte fina,cu pori minusculi si mai ales,curata. Acesta indeletnicire este similara curatarii profesionale din saloane.Pararea mea este ca avand putina indemanare,produsele potrivite si putin timp liber,functioneaza la fel de bine. Bineinteles,o mana profestionista este necesara din cand in cand,mai ales cand aveti comedoane adanci,ma refer aici la punctele albe-nu va recomand sa incercati sa le veniti de hac acasa.
Daca inainte mergeam ,fara greseala ,de 2ori/luna la cosemticiana,acum ,daca ma tin de schema de mai sus,pot merge lejer o data la 5 saptamani.Sunt perioade aglomerate in care nu am timp sa fac sauna acasa de 2 ori pe saptamana ,iar atunci merg mai des la salon.
Mai am mici sfaturi cu privire la acest ritual:-infasurati-va parul cu un prosop in timpul folosirii aparatului.
-nu stati cu fata deaupra aparatului pornit la treapta 2,aceasta fiind doar pentru grabirea fieberii apei.
-pentru cele cu probleme de circulatie ,scurtati timpul la 5 minute,excesul de sauna poate duce la cresterea tensiunii.
-folosirea acestui aparat poate fi foarte usor inlocuita de clasica oala cu apa clocotita,eventual ceai de musetel. Important este aburul cald si proprietatile acestuia,nu aparatul folosit.Nu exista nicio diferenta intre rezultate,doar ca aparatul de sauna faciala este mai practic.Exista pe piata si adevarat masinarii de sauna faciala,cu efecte de ionizare si alte brizbizuri.Nu le-am incercat,momentan nu ma atrag,stiu doar insa ca sunt mult mai scumpe si nu pot decat sa faca acelasi lucru ca si banalul meu aparat.
Va pup,sa fiti frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu